Amanda

IMG_8841

Jag kommer under denna praktikperiod att befinna mig i Netrakona i nordöstra Bangladesh. Där kommer jag att arbeta på Sabalamby Unnayan Samity, SUS, en organisation som verkar lokalt för utsatta grupper. Jag och min reskamrat Sofia kommer främst att arbeta med SUS verksamhet med det s.k. ACCESS-programmet vars primära objektiv är att stärka kvinnors roll i samhället.

Jag har nyligen avslutat min kandidatexamen i Global Utveckling vid Stockholms universitet. Intresset för utvecklingsfrågor etablerades dock redan under studietiden vid Rosendalsgymnasiet i Uppsala då jag läste ett specialutformat program med bl.a. ”u-landskunskap” och fältstudier på schemat. Under mina universitetsår har jag även bl.a. läst fristående kurser i socialantropologi, internationella relationer och utvecklingsstudier.

Under våren 2015 genomförde jag en praktik vid Sidas civilsamhällesenhet, detta blir dock min första, längre praktikerfarenhet i fält. Jag är väldigt intresserad av civilsamhällesfrågor och är fantastiskt förväntansfull inför vistelsen hos SUS. Mitt stora matintresse är också orsak till stor förväntan, sporadisk magsjuka känns som ett billigt pris att betala för att få njuta av så spännande matkultur!

Kontakt: amanda.hammarlund@svalorna.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s