Svalorna

Svalorna Indien Bangladesh är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation för internationellt solidaritets- och utvecklingsarbete. Svalorna Indien Bangladesh har arbetat med fattigdomsbekämpning, miljöfrågor, social mobilisering och demokratifrågor i över 50 år.

http://www.svalorna.org

Svalornas vision är en rättvis värld, fri från fattigdom, där människor med makt att påverka sina egna liv lever i solidaritet med varandra och i ett långsiktigt, hållbart samspel med naturen. Vi stödjer och samarbetar med lokala organisationer i Indien och Bangladesh som delar våra värderingar eftersom vi tror att det leder till långsiktig och hållbar förändring. Svalorna som organisation startar inte upp egna program eller projekt utan vi ingår partnerskap med de lokala organisationerna och driver tillsammans med dem våra program. För Svalorna karakteriseras partnerskapet av ömsesidigt lyssnande och en lärande process. Vi tror på att stödja det redan befintliga arbetet och röster inom det civila samhället för att stärka fattiga och marginaliserade människors rättigheter. Svalorna har arbetat i Indien sedan 1962 och Bangladesh sedan 1973.

Genom vårt arbete med marginaliserade grupper, särskilt kvinnor, daliter (tidigare kallade kastlösa), landlösa och ursprungsbefolkningar, ges en möjlighet till självbestämmande på gräsrotsnivå. Vi anser att social mobilisering som möjliggör delaktighet och kunskapsutbyte kan bidra till en mer hållbar framtid.

Svalorna vill också fungera som en brobryggare mellan Nord och Syd och som en del av det arbetar vi även på hemmaplan med till exempel miljöfrågor och återbruk. Svalornas huvudkontor ligger i Lund medan våra lokalkontor ligger i Bangalore, Indien och Dhaka, Bangladesh.

Den här bloggen skrivs av Svalornas praktikanter i Bangladesh och stämmer inte nödvändigtvis samman med Svalornas åsikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s