Och vi är nu i Dhaka!

Hej! 

Nu har vi befunnit oss i Dhaka några dagar och försökt känna av stadens rytm. Resan hit gick väldigt bra, förutom en liten miss med flygmaten. Vegetariskt råkade bli endast tre skivor frukt och hungern var lite större än vanligt. Men annars gick allt väldigt lugnt och bekvämt. Vi möttes av trevliga människor som hjälpte oss att komma till vårt Guest House.

Något som jag tror alla kände när vi tog vårt första steg ut från flygplatsen var luften. Luften är väldigt svår att beskriva, vi har varit förberedda på att det skulle vara varmt, fuktigt och kvavt men det går inte att föreställa sig hur det faktiskt är. Det var som att gå in i en bastu. Som tur är vänjer sig kroppen coolt nog efter klimatet väldigt snabbt.

Våran bilfärd mot Guest House är nog något jag kommer minnas väldigt länge. Ens första ögon på arkitekturen, ens första ögon på allt grönt som lever på gatorna, människorna som kämpar för att korsa gatorna oskadda (det finns inga övergångsställen vilket gör varje promenad till en utmaning). Soluppgången, doften, hettan och färgerna.

Vi var väldigt peppade på att få turista runt och se olika sevärdheter dagen efter, få handla vår nya outfit och promenera runt.Tyvärr satte dagens situation lite käppar i hjulet för oss. Det har varit lite oroligt med tanke på olika situationer som förekommit i Dhaka och även utanför. Därför har polisen och organisationerna stärkt säkerheten för oss vilket har gjort att vi inte har kunnat röra oss fritt över huvud taget. Istället har vi spelat kort och druckit te om kvällarna, vilket också är väldigt trevligt. Våra handledare från Dhaka Office, Shiuly och Shajeda, har istället kommit till oss på Guest House för att fortsätta våran förberedelsevecka innan vi far ut på fält. Det är väldigt skönt att vi trots omständigheterna känner oss trygga i Svalornas händer och i deras beslut.

En toppensak är att vi Idag spenderade tre timmar med att fixa våra nya bangla-nummer och internetstickor, så nu är vi nåbara på riktigt!

Allt gott,

Isis

banglagänget

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Och vi är nu i Dhaka!

  1. Christel Persson Pinon

    Skönt att se er i er nya fina kläder 🙂

  2. marie-hélène Pinon

    och att läsa om er….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s