Hej från Tanapara

Nu har jag varit hos svalornas partners organisation Tanapara i ca en vecka och en vecka kvarstår av mitt fält besök hos dem. Under mitt fältbesök här hos Tanapara får jag vara en del av organisationens alla projekt. Hitintills har jag tagit del av Agriculture Rights program (ARP) och Access arbete. Jag har tillsammans med personal på dessa två program fått åka ut en massa i fält och varit med på olika möten. Idag deltog jag till exempel på två olika möten tillsammans med Rafiqul Islam som jobbar med Access programmet. På ett av mötena diskuterades äktenskap och deltagarna informerades om  vad som gäller i samband med giftermål. Och för ett par dagar sen åkte jag ut i fält med Sohel Rana som jobbar med ARP och träffade ett antal bönder. Jag fick vara med på deras bonde möte och kolla in deras fält. Det mest fantastiska med detta möte var att jag fick se ett bomulls fält, så vackert och en helt annars sort bomulls planta än den jag sett i Indien.

Jag har också spenderat en hel del tid med barnen som går i Tanaparas skola. Vi har tillsammans dansat, gjort huvud axlar knä och tå, samt byggt en mänsklig elefant. Det ska också sägas att skolans rektor är hur underbar som helst och det går inte en minut utan att man skrattar när man är med honom. Skrattar gör man också tillsammans med kökspersonalen de är helt underbara och när de inte lagar mat flätar de gärna mitt hår och kollar in alla mina saker som jag har med mig.

Alla här är hur underbara och snälla som helst och direkt när man kom hit kände man sig som en utav dem. Jag ser verkligen fram emot min sista vecka här och det kommer inte vara lätt att lämna denna fantastiska organisation.

tanapara 2 022

På möte med Rafiqul Islam

tanapara 2 025

Diskussion med kvinnorna som deltog på mötet.

tanapara 042

Bygger en mänsklig elefant tillsammans med rektorn och barnen.

tanapara 045

Ett gäng glada skolbarn

tanapara 090

bomull från böndernas fält.

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Under Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s