Vardagen i Manikganj

Tänkte att det var dags att dela med sig lite av vad som händer en vanlig vecka här i Manikganj. En vecka ser lite annorlunda ut jämfört med hemma där man jobbar måndag till fredag och är ledig lördag och söndag. För här är jobbar vi nämligen söndag till torsdag och är lediga fredag och lördag. I början var det lite konstigt och man glömde lätt bort vilken dag det var, men nu har man vant sig och det känns helt okej att veckan är uppdelad på detta sätt. Så söndag till torsdag jobbar vi från 09:00 till 17:00 och sitter då på BARCIKS kontor och arbetar. Kontoret ligger lite utanför stadens centrum och är placerat i ett trevåningshus där kontoret ligger på tredjevåning. En vanlig arbetsdag kan se ut så att man går upp äter frukost, läser tidningen, dricker te för att sedan sätta igång med arbetet. Just nu spenderar vi mest tid vid våra datorer då vi har en del att skriva, men ett antal pauser hinns med under dagen. Ibland går man upp på taket där utsikten är fantastiskt och ibland tar man en kopp te och bara tar det lugnt en stund.

När jobb dagen  är slut brukar vi ta en runda till marknaden för att inhandla lite frukt och grönt. Har man tur hittar man också en bit choklad, men oftast blir man besviken när den ska ätas då den har smält ett antal gånger, vilket innebär att den inte smaker som hemma. På marknaden dricker vi också ett antal koppar te med vänner och försöker hålla små korta samtal. För med några ord bangla och lite kroppsspråk kan man komma ganska långt. Om det inte blir en tur till marknaden efter jobbet kan det istället bli så att man ser en film eller tvättar så att man inte behöver göra detta på de lediga dagarna. Men mer och mer blir det så att man tvättar på fredagar, mest för att det är då vi har mest tillgång till vatten. Men också på grund av att det verkar vara denna dag som alla andra i byn tvättar. Det kan ju också tillägas att en hel del tid läggs på att laga mat då vi lagar alla måltiderna själva. Vilket har varit en resa för sig eftersom att det har tagit ett tag för oss att komma underfund med vad allt är som säljs på marknaden. Oftast när frukt och grönt ska inhandlas chansar vi lite grann när vi handlar, ibland blir det super bra och ibland inte lika bra. Man får också använda en hel del kroppsspråk när maten inhandlas och ibland får vi hjälp av andra som också är på marknaden för att handla mat.

När vi är lediga brukar vi oftast spendera lite tid hemma på förmiddagen och på sen eftermiddagen bege oss till marknaden för att köpa lite mat. Om vi ej går till marknaden umgås vi med vänner eller bara går en promenad i området. Men det händer också att det är något event vilket var fallet förra helgen då vi firade vi vår väns brors son som fyllde sju.

bangla 2 058

Marknaden i Manikganj

bangla 2 070

I denna affär handlar vi vårt ris

 

bangla 2 144

Ett foton från en av våra promenader i området där vi bor

 

fest 003

Ett foto från barnkalaset som vi var på förra helgen

 

Lämna en kommentar

Under Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s